Vés al contingut
InauguracionAmpliacionDreamVillage

Corporativa

S’estrena la casa que Transgourmet ha finançat a PortAventura per a menors malalts

15 de maig de 2024

Avui, coincidint amb el Dia Internacional de les Famílies

Transgourmet Ibèrica, referent de la distribució a l’hostaleria i del supermercat de proximitat, ha participat avui en la inauguració de l’ampliació del PortAventura Dreams Village, el complex d’habitatges integrat al parc temàtic per allotjar famílies amb menors afectats per una malaltia greu i en situació de vulnerabilitat com una part més de la seva teràpia de recuperació.

Transgourmet ha aportat 350.000 euros a la Fundació PortAventura per a una de les quatre noves cases que s’han construït al recinte i que s’afegeixen a les sis que ja hi havia. L’ampliació ha representat una inversió total de 2,5 milions d’euros i permetrà que el Dreams Village pugui acollir cada any més de 400 famílies. L’acte, que s’ha celebrat amb motiu del Dia Internacional de les Famílies, ha comptat amb la participació de famílies usuàries del Dreams Village. La iniciativa compta amb la implicació de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, l’Hospital maternoinfantil Sant Joan de Déu, l’Hospital Infantil Universitario Niño Jesús de Madrid i, per a aquesta ampliació, dels donants Transgourmet i la Fundació “La Caixa”.

El director general de Transgourmet, Lluís Labairu, ha assenyalat que “ens fa molt feliços que la ‘nostra casa’ ja sigui una realitat i poder posar el nostre granet de sorra en un projecte que respon perfectament als objectius de responsabilitat social de la companyia, amb el nostre eslògan ‘Fets en lloc de paraules’. A Transgourmet situem les persones sempre al davant i aquesta iniciativa és una aposta clara per contribuir a millorar la vida dels col·lectius que, per diferents motius, es troben en una situació de vulnerabilitat”.

Ramón Marsal, president de la Fundació PortAventura, ha destacat durant la jornada que “estem molt orgullosos de presentar l’ampliació del PortAventura Dreams Village. Des de la seva creació el 2019 hem contribuït a la recuperació d’un miler de nens i nenes i de les seves famílies, i amb les quatre noves cases que presentem rebrem centenars de famílies més. L’ampliació era una prioritat absoluta i estem molt feliços de veure-la materialitzada”.

El president també ha volgut expressar el seu agraïment a les entitats col·laboradores en aquesta segona fase del projecte, Transgourmet i la Fundació “la Caixa”, perquè, “sense la seva inestimable aportació i el seu suport incondicional, PortAventura Dreams Village i tot el que representa no podria continuar creixent”.

El projecte contempla que una setmana a l’any, batejada com la “Setmana Transgourmet”, el complex pugui acollir famílies de treballadors de Transgourmet Ibèrica i de qualsevol altra societat del grup suís Coop, al qual pertany, amb algun menor afectat per una malaltia greu. Durant aquella setmana, el personal de Transgourmet podrà fer-hi accions de voluntariat.

Transgourmet Ibèrica col·labora des del 2016 amb la Fundació PortAventura. A més del projecte PortAventura Dreams Village, dona suport a diferents esdeveniments solidaris per reforçar el treball conjunt en projectes de valor social, com el seu Sopar Solidari anual. En aquest sentit, la Fundació respon al compromís de Transgourmet de retornar a la societat el que li dona com a companyia.

L’oci com a valor terapèutic
El complex Dreams, que ocupa prop de 8.850 m2 amb deu cases de 135 m2, està pensat per a nens i adolescents d’entre 4 i 17 anys, que durant una setmana comparteixen amb les seves famílies una estada única al resort, on, a més de la casa, poden gaudir d’unes instal·lacions amb menjador, espai de jocs i jardins, camp de futbol i una sala polivalent on es fan activitats recreatives. També s’ha construït una zona aquàtica, un splash pad, per a refrescar-se els dies més calorosos, i noves àrees verdes.

El projecte busca fomentar el valor terapèutic de l’oci, així com impulsar la importància del benestar emocional en la lluita contra una malaltia, oferint suport i motivació a les famílies, que els permeti generar també nous moments d’unitat familiar durant el tractament.

SOBRE TRANSGOURMET IBÈRICA
Transgourmet Ibèrica és propietat del grup suís Transgourmet, la segona empresa de distribució majorista d’Europa que pertany, al seu torn, al grup Coop. Actualment compta amb 5 plataformes de distribució repartides per tot Espanya i és referent en el sector horeca amb GM Cash-Gros Mercat, la seva ensenya de cash&carry —que comprèn 70 centres amb 28 gasolineres GM Oil—, i la divisió de Food Service. L’empresa també compta amb la seva línia de Retail, amb prop de 800 supermercats franquiciats amb les ensenyes Suma, Proxim i Spar, i amb més de 2.000 clients independents.

SOBRE LA FUNDACIÓ PORTAVENTURA
La Fundació PortAventura és una organització sense ànim de lucre que treballa per aconseguir la integració a la societat de col·lectius en risc d’exclusió o vulnerables, amb especial atenció a nens i nenes i joves. Des de la seva creació, el 2011, vehicula totes les accions emmarcades en l’àmbit social de l’estratègia ESG (mediambiental, social i de bon govern) de PortAventura World. El seu projecte insígnia és PortAventura Dreams, una iniciativa pionera a Europa que ofereix estades gratuïtes d’una setmana en un village dins del resort a nens i adolescents amb malalties greus i a les seves famílies, com una part més de la seva teràpia emocional i de recuperació. Més de 200 famílies s’allotgen cada any al village. La Fundació PortAventura també impulsa nombroses activitats per a la captació de fons destinats a organitzacions amb fins socials, dona suport al desenvolupament d’esdeveniments i programes solidaris i de sensibilització i facilita l’accés a l’oci a persones en risc d’exclusió social.

 

×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!