Vés al contingut
ActocentenarioTransgourmetMálaga

Corporativa

Transgourmet Ibèrica celebra el seu centenari amb un acte a Màlaga i reafirma el seu compromís amb Andalusia

23 de març de 2025

Ha reunit a més de 600 persones en aquest acte històric, entre institucions, plantilla, clients i proveïdors

Transgourmet Ibèrica ha celebrat avui al Palacio de Ferias y Congresos de Màlaga (FYCMA) els seus 100 anys d’història amb un esdeveniment que ha aplegat més de 600 persones, entre institucions locals i regionals, membres de la plantilla i les seves famílies, clients i proveïdors. Els assistents han volgut homenatjar en un acte històric a Màlaga el centenari de la companyia referent de la distribució majorista d’alimentació a Andalusia.

Lluís Labairu, director general de Transgourmet Ibèrica, ha començat la primera part corporativa de l’acte amb un discurs de benvinguda, acompanyat de la resta dels membres del Comitè Executiu. En la seva intervenció, ha agraït “als empleats i empleades de la companyia el seu esforç i dedicació per fer possible que Transgourmet Ibèrica celebri 100 anys”.

En relació amb la trajectòria de Transgourmet, Lluís Labairu ha subratllat que “fer 100 anys ha estat possible perquè els responsables que han dirigit l’empresa en la seva història hem estat capaços d’adaptar el negoci a cada moment”. I ha reivindicat el paper dels majoristes. “S’oblida que la nostra funció com a majoristes de la proximitat, tant per a l’hostaleria com pels supermercats, ajuda a la vertebració del territori”.

També ha intervingut en aquest acte Siro Pachón, alcalde de l’Ajuntament de Fuente de Piedra, municipi malagueny on hi ha la plataforma logística de Transgourmet que cobreix el sud d’Espanya: “Quan Transgourmet va decidir ubicar les seves operacions al nostre municipi l’any 2008, va ser un moment clau per Fuente de Piedra i pel món rural. Des d’aleshores, ha estat un pilar fonamental en el desenvolupament del sector alimentari i en el creixement econòmic de la nostra comunitat”.

Per la seva banda, Alicia Izquierdo, tinent d’Alcaldia i regidora d’Innovació, Digitalització i Captació d’Inversions de l’Ajuntament de Màlaga, ha reconegut Transgourmet Ibèrica com a “exemple d’empresa que té la capacitat d’entreveure les oportunitats i els desafiaments en un entorn competitiu global, interconnectat i en permanent evolució, i per això ens satisfà tant que hagin escollit la ciutat de Màlaga per celebrar aquest aniversari tan especial”.

A l’esdeveniment també han assistit Carmen Sánchez, delegada territorial d’Ocupació, Empresa i Treball Autònom de la Junta d’Andalusia a Màlaga; Esperança González, diputada delegada de Desenvolupament Econòmic i Sostenible de la Diputació de Màlaga, i Francisco Jiménez, president del Cercle Empresarial de Màlaga.

Després de les intervencions ha començat la part festiva de l’acte, on els assistents han pogut gaudir d’activitats lúdiques per a grans i petits, gastronomia, música en directe i un monòleg humorístic.

Aquest acte forma part d’un any ple de commemoracions per tot Espanya que posaran en valor el llegat d’esforç, innovació i compromís de la companyia al llarg dels seus 100 anys d’història.

Sòlida presència de Transgourmet a Andalusia

Transgourmet ha escollit Màlaga per a la celebració del seu centenari per la seva forta presència en el sector de la distribució alimentària a Andalusia i a la província. L’any 2024 va assolir-hi unes vendes de 135 milions d’euros, dels quals gairebé el 24 % es van generar a Màlaga.

Al municipi malagueny de Fuente de Piedra hi ha una de les cinc plataformes logístiques de la companyia per donar cobertura a la península, Balears i Canàries. Des d’aquesta plataforma, amb una superfície de 34.000 m2, es distribueix a tot Andalusia, sud d’Extremadura, Regió de Múrcia, Ciudad Real i Melilla, i es presta suport a Canàries. Es va inaugurar el 2008 i en l’actualitat mou un milió de caixes al mes, garantint el subministrament als seus 23.000 clients a Andalusia (8.600 dels quals a Màlaga).

Transgourmet és referent en la distribució a l’hostaleria andalusa amb 9 GM Cash, els seus centres de cash&carry —per províncies, Màlaga (3), Cadis (2), Granada (2), Almeria (1) i Sevilla (1)—, i la divisió de Food Service, una xarxa de servei exclusiu i de lliurament directe als negocis que serveix a Andalusia, amb 70 assessors comercials i una flota de 50 camions per al repartiment.

La companyia compta amb 113 proveïdors a Andalusia, als quals l’any passat va fer compres per valor de 100 milions d’euros, dels quals 35 corresponen a Màlaga, on col·labora amb 16 proveïdors.

També ha invertit en l’expansió dels seus supermercats franquiciats a la regió, la majoria amb l’ensenya Suma, fins a la gairebé cinquantena de l’actualitat.

En total, compta amb prop de 200 persones empleades a la província de Màlaga i més de 350 professionals a Andalusia, que reforcen el seu lideratge en el sector.

Programa d’esdeveniments i activitats aquest 2025

Per commemorar la fita històrica, Transgourmet ha organitzat un programa d’activitats per a tot l’any que inclou una exposició fotogràfica sobre la trajectòria de la companyia, un documental sobre el centenari i la composició de la cançó Somos fuertes, símbol de la seva identitat i valors.

També s’ha creat un logotip especial amb el lema “Alimentant històries”, un còmic i un espai web —https://www.centenariotransgourmetiberica.es— on es publicaran totes les novetats i activitats relacionades amb la celebració.

×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!